Flow De Gand biedt een wijde variëteit van leersituaties en lesmodaliteiten aan. Zo organiseren we ondermeer semesterlange lessenreeksen, 1 of meerdaagse workshops en initiaties.

Lessenreeksen

Flow De Gand biedt semesterlange lessenreeksen aan in parkour zowel aan kinderen (10-15) en volwassenen (18+). Deze lopen van september tot december en februari tot mei/juni. De periodes tussen deze reeksen kunnen opgevuld worden door kortere reeksen (zoals onze winter krachttraining) en/of workshops en initiaties. Vanaf 2019 bieden wij 3 lessenreeksen aan voor volwassenen van verschillende niveaus en 2 voor kinderen met een meer gemengd niveau.
 
Voor volwassenen bieden we de reeksen Foundation, Precision en Exploration aan. 

Foundation heeft geen technische of fysieke vereisten en richt zich op het bouwen van een mentaal en fysiek sterk lichaam door middel van parkour. Deze reeks is voor iedereen toegankelijk. 
Precision vereist geen technische parkour kennis maar gaat wel uit van een sterke fysieke basis capaciteit. Precision richt zich op het ontwikkelen van een sterke en brede technische toolbox in parkour. Deze reeks is zowel toegankelijk voor fysiek sterke en sportieve personen zonder parkour ervaring als personen met parkourervaring die hun techniek wensen verder bij te schaven. 
Exploration vereist parkourspecifieke ervaring en richt zich op het verder uitbreiden van het technische aspect naast het ontwikkelen van de persoonlijke stijl en interesses binnen parkour via creatieve opdrachten en uitdagingen. Deze reeks is enkel toegangelijk voor personen met een degelijke basis in parkour. 

Onze reeksen voor volwassenen vinden steeds buiten plaats op verschillende locaties in de stad.

De kinderreeksen zijn gericht naar kinderen zowel zonder als met enige ervaring in parkour. De reeks doelt naar het ontwikkellen van verschillende bewegingscompetenties die belangrijk zijn binnen parkour en dit op een duurzame manier. 

​De kinderreeksen vinden plaats in een sporthal met de optie om eventueel een les buiten te laten doorgaan.

Voor meer informatie en inschrijving voor de komende reeksen kan u hier terecht.

Workshops

 

Naast onze lessenreeksen geven wij ook workshops, dit kan op aanvraag of uit eigen initiatief. Workshops zijn een kans om een iets minder bekend thema te introduceren, een bepaalde groep technieken dieper uit te werken, of even buiten parkour te stappen en kennis te maken met wat er nog allemaal mogelijk is om je persoonlijke bewegingspraktijk te verrijken. Een voorbeeld hiervan is twee-delige workshop over rail balancing die we in december 2017 gegeven hebben.

Verder kunnen workshops ook een optie zijn om parkour binnen een specifieke context te bekijken, voor een gerichte doelgroep bijvoorbeeld. Zo gaven we reeds workshops voor Wisper waar parkour gegeven werd met het oog op een daarop volgend compositiemoment. Parkour voor eerstelijns hulpverleners, bv. politie & brandweer, kan ook onder deze vorm gebracht worden. 

Op dit moment zijn er nog geen komende workshops officieel aangekondigd. Plannen voor opkomende workshops zijn er wel, namelijk ideeën voor een workshop handenstand en een workshop omtrent door de natuur geïnspireerd bewegen worden op dit moment uitgewerkt. Houd alvast onze website en sociale media in het oog voor meer info hierover. 

Initiaties

Onze initiaties zijn gericht op iedereen die zich afvraagt wat parkour eigenlijk inhoudt en graag een eerste kennismaking met deze fascinerende discipline wilt. Initiaties kunnen georganiseerd worden voor zowel volwassenen als kinderen en kunnen binnen en buiten plaatsvinden. Dit kan gaan van een paar uur tot een diepgaandere meerdaagse kennismaking. 

Net zoals onze workshops organiseren wij zelf initiaties, zoals de zomerinitiaties in 2017 en 2018, maar staan wij ook open voor verenigingen, scholen of instanties die graag een initiatie wensen te organiseren. Bent u geïnteresseerd om een initiatie te organiseren, aarzel niet en contacteer ons gerust via de contactpagina, direct via e-mail, of via de facebookpagina.

Bedrijven

Naast Initiaties en workshops bieden we voor bedrijven ook nog andere opties om met parkour kennis te maken. Dit kan via teambuilding activiteiten, waar in groep fysieke uitdagingen overwonnen worden en vertrouwen in elkaar en de groep onmisbaar is.
Verder kan parkour ook op een lossere manier geprobeerd worden via office midday sessions. Parkour is ideaal als veel omvattende en complexe sport om gevarieerde beweging in de dag te introduceren en op die manier de gezondheid van veel zittende werknemers te verbeteren. 

  • Flow De Gand Parkour Facebook
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon

Ghent, Belgium    |   flowdegand@gmail.com