top of page
longs.png
Wat is parkour?

Flow De Gand is een groep uit Gent met een passie voor parkour, beweging, en het delen en verspreiden van deze bewegingsvorm in al zijn rijkdom. Flow De Gand richt zich op kwalitatieve bewegingsontwikkeling met respect voor ieders achtergrond en lichaam. Naast parkour erkent Flow De Gand ook het belang van een evenwichtige conditionering en ontwikkeling van het lichaam. Hiertoe bieden wij op verschillende momenten ook reeksen of afzonderlijke workshops aan die gericht zijn op krachttraining, mobiliteit of de ontwikkeling van belangrijke schakels in het bewegingsaparaat, e.g. balans, ritme en coordinatie.

Parkour is een in Frankrijk ontstane bewegingsdiscipline waarbij het volledige lichaam benut wordt om allerlei obstakels in de publieke ruimte te overwinnen. Dit kan door middel van sprongen, 'vaults', klimmen, rollen, en eigenlijk elke vorm van beweging die nuttig is op dat moment. Parkour kan zich richten op snelheid, efficiëntie, creativiteit, flow; maar is in zijn kern steeds een antwoord op uitdagingen gesteld door de omgeving. In die zin is parkour een vorm van fysiek probleemoplossen. Er is vaak ook geen uniek juist antwoord op een probleem en dit laat beoefenaars, traceurs genaamd, toe om het probleem naar eigen interesse en niveau aan te pakken. 

 

Flow De Gand biedt eveneens zijn diensten aan als parkour-, dans- of bewegingsatleten in promotionele foto's of video's, en voor evenementen of shows.

 

Voor een voorbeeld van waar wij onder meer in het verleden deel van geweest zijn, kijk gerust op onze promo pagina

Partners

Ook niet onbelangrijk! Flow De Gand is UiTPAS partner in Regio Gent.

UiTPAS Regio Gent is een persoonlijke spaar- en voordeelkaart voor

allerlei vrijetijdsactiviteiten in Gent.Ben je inwoner van Gent, Merelbeke,

Destelbergen, Melle of Lochristi en heb je recht op verhoogde tegemoetkoming,

leefloon of schuldbemiddeling? Dan heb je recht op een UiTPAS met kansentarief.

Hiermee krijg je 80% korting. Geef je UiTPAS nummer door bij reservatie of inschrijving.

Wil je graag meer info over UiTPAS, surf dan naar www.uitingent.be/uitpas.

Flow De Gand steunt Parkour Earth en de inspanning die ze leveren om de internationale

parkour community te verbinden en vertegenwoordigen.

De waarden uitgedragen door Parkour Earth, nl. diversiteit, integriteit, authenticiteit en durf,

zijn ook waarden die we met Flow De Gand hoog in het vaandel dragen.

Het is dan ook met trots en dankbaarheid dat we de Parkour Earth badge tentoonstellen.

WhatsApp Image 2022-10-12 at 14.40.37.jpeg
Partners

Onze formules

Onze formules

Lessenreeksen

Flow De Gand biedt semesterlange lessenreeksen aan in parkour zowel aan kinderen (vanaf 8 jaar) en volwassenen. Deze lopen van september tot december en februari tot mei/juni. De periodes tussen deze reeksen kunnen opgevuld worden door kortere reeksen (zoals onze winter krachttraining) en/of workshops en initiaties. 


Voor volwassenen bieden we de reeksen Foundation, Precision en Exploration aan. 

Foundation heeft geen technische of fysieke vereisten en richt zich op het bouwen van een mentaal en fysiek sterk lichaam door middel van parkour. Deze reeks benadert parkour op een taak georiënteerde manier en is voor iedereen toegankelijk. 
Precision vereist geen technische parkour kennis maar gaat wel uit van een sterke fysieke basis capaciteit. Precision richt zich op het ontwikkelen van een sterke en brede technische toolbox in parkour. Deze reeks is zowel toegankelijk voor fysiek sterke en sportieve personen zonder parkour ervaring als personen met parkourervaring die hun techniek wensen verder bij te schaven. 
Exploration vereist parkourspecifieke ervaring en richt zich op het verder uitbreiden van het technische aspect naast het ontwikkelen van de persoonlijke stijl en interesses binnen parkour via creatieve opdrachten en uitdagingen. Deze reeks is enkel toegangelijk voor personen met een degelijke basis in parkour. 

Onze reeksen voor volwassenen vinden steeds buiten plaats op verschillende locaties in de stad.

Verschillend van onze 3 reeksen voor volwassenen, bieden we ook Vision aan. Dit zijn op zichzelf staande sessies die niet als een opbouwende reeks gezien moeten worden, maar eerder als aparte drop-in trainingssessies. Vision is gericht naar studenten (en personeel) van AUGent en kan ook door leden van onze andere volwassenreeksen benut worden als extra trainingsmoment. 

De kinderreeksen zijn gericht naar kinderen zowel zonder als met enige ervaring in parkour. De reeks doelt naar het ontwikkelen van verschillende bewegingscompetenties die belangrijk zijn binnen parkour en dit op een duurzame manier. 

​De kinderreeksen vinden plaats in een sporthal met de optie om eventueel een les buiten te laten doorgaan.

Voor meer informatie en inschrijving voor de komende reeksen kan u hier terecht.

Initiaties & Workshops

Workshops

Om de zoveel tijd organiseren wij zelf een aantal initiatiesessies voor wie graag eens wilt proeven van de sport.

Wij bieden ook initiaties aan op locatie voor bvb. teambuilding events, sportdagen, vrijgezellen...

Workshops zijn een kans om een iets minder bekend thema te introduceren, een bepaalde groep technieken dieper uit te werken, of even buiten parkour te stappen en kennis te maken met wat er nog allemaal mogelijk is om je persoonlijke bewegingspraktijk te verrijken.  Bvb: Evenwichts-, mobiliteit- en kracht-workshops; maar dat kunnen ook masterclasses zijn in vaults of polecats, introductie workshops handstand...

We hebben onze standaard workshop & initiatie prijzen geüpdate naar het volgende:
< 8 deelnemers = 50 euro/uur*
> 8 deelnemers = 75 euro/uur/lesgever*, waarbij we een extra lesgever ten sterkste aanbevelen bij meer dan 16 deelnemers (2 extra lesgevers bij meer dan 32 deelnemers, enz. ) 

*exclusief eventuele verplaatsingskosten

Vraag je workshop/initiatie/... aan via dit formulier

bottom of page