top of page

Algemene voorwaarden

Privacy

Of je nu een actief lid bent van onze vereniging en wekelijks lessen volgt, of toevallig onze website aan het verkennen bent, of ons volgt op sociale media... Het doet er niet toe, je verschaft een beetje gegevens over jou aan ons. Uiteraard hebben wij geen interesse in jullie haarkleur of lievelingsdier en houden we enkel bij wat we nodig hebben om onze dienstverlening aan jullie op een vlotte en correcte manier te laten verlopen.
 

En wat is dat dan juist?

Wanneer je inschrijft voor één van onze activiteiten, registreren we jouw naam en contactgegevens (of die van de ouders) voor administratieve doeleinden. In het geval van kinderen vragen we ook naar een telefoonnummer van een ouder om te kunnen gebruiken in geval van nood. Daarnaast vragen we ook naar je geboortedatum, en andere gegevens voor de administratie van de inschrijving te vervolledigen.

Wanneer je gebruik maakt van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Wij gaan nooit beeldmateriaal van jou of je kind verzamelen of online plaatsen zonder daarvoor expliciete (mondelinge) toestemming gevraagd te hebben. Word je sowieso niet graag in beeld gebracht voor een activiteit kan je dat laten weten via info@flowdegand.be.

Foto’s en video’s die van jou werden gemaakt met toestemming, kunnen gebruikt worden in onze communicatiekanalen (website, social media, nieuwsbrieven).

Hoe bewaren en beschermen we je gegevens?

Wanneer je je via onze website inschrijft, worden je gegevens opgeslagen in de Wix databank (Wix is het platform waarop onze website gebouwd is), daarnaast worden die gegevens vaak ook geëxporteerd naar onze Google account. Daar worden ze enkel bewaard om de verwerking en opvolging van toekomstige inschrijvingen te vereenvoudigen. Ze worden beschermd vanuit de algemene beschermingsgaranties die Google en Wix bieden voor zijn gebruikers.
Meer info over Google en Privacy

Meer info over Wix en Privacy.

Om onze leden te verzekeren werken we samen met Gymfed (zie sectie Verzekeringen). Daarvoor moeten we uiteraard ook informatie doorgeven aan hen. Meer info over Gymfed en Privacy.

Wat doen we ermee?

Je contactgegevens gebruiken we standaard voor administratieve doeleinden. Als deelnemer aan een activiteit of lessenreeks van ons krijg je dus een aantal mailtjes gerelateerd aan je inschrijving: inschrijvingsbevestiging, betalings- en praktische info, herinneringen…
Indien je deelneemt aan evenementen georganiseerd door de Gymfed (Masterclasses, opleidingen…) en je geeft ons als jouw club door krijgen wij die informatie ook.


Indien je een aangifte doet van een sportongeval, worden je gegevens doorgegeven via ons aan de Gymfed die op hun beurt hun verzekeringsmaatschappij Ethias contacteren.

Wie heeft er toegang tot je gegevens?

Enkel onze medewerkers (bestuur en trainers) hebben standaard toegang tot de persoonlijke gegevens van de personen in ons databestand. Wanneer je deelneemt aan een activiteit die door een gastdocent of in samenwerking met een andere organisatie wordt gegeven, bezorgen we hem/haar ook je gegevens.

Zowel onze vaste medewerkers als onze gastdocenten en partnerorganisaties verbinden zich er contractueel toe om deze enkel in het kader van Flow De Gand-activiteiten te gebruiken. We geven je contactgegevens in geen enkel geval door aan externe partijen voor commerciële doeleinden.

Hoe kan je zelf je gegevens aanpassen?

Je hebt op elk moment het recht op inzage, wijziging of vernietiging van je eigen persoonlijke gegevens in ons databestand. Daarvoor kan je ons mailen op info@flowdegand.be. Houd er wel rekening mee dat, als je nadien opnieuw voor een lessenreeks inschrijft via onze website, we terug bepaalde gegevens van je zullen verzamelen (zie hierboven).

Verzekering

 

"Parkour!? Zo springen en toestanden? Is da ni mega gevaarlijk?"

Nee :) Uiteraard zijn er risico's verbonden aan sporten. Maar doordat we alles langzaam opbouwen kunnen we die risico's drastisch beperken.
(We zijn er vrij zeker van dat ook Wout Van Aert zijn fietscarrière op een driewieler begonnen is :) De mate van risico hangt af van de ervaring van de persoon die de actie uitvoert.)

Maar ongelukken kunnen gebeuren en daarom ook dat we jullie doorgeven aan de verzekering op het moment dat jullie betaald hebben voor een lessenreeks.

De leden (je bent lid als je bent ingeschreven voor een semester of jaar-reeks) van Flow De Gand zijn tijdens de begeleide activiteiten verzekerd voor lichamelijke letsels en burgerlijke aansprakelijkheid via de verzekeringspolissen van Gymfed bij Ethias. Ook tijdens onze online reeksen ben je verzekerd, indien je camera aan staat tijdens de les. Bij inschrijving verklaar je je akkoord om geen andere leden van Flow De Gand aansprakelijk te stellen voor onopzettelijke ongevallen.

Bij workshops op aanvraag (zoals verjaardagsfeestjes, teambuildings) voorzien wij niet standaard een verzekering, indien je dit toch wenst dien je contact op te nemen via info@flowdegand.be.
 

Verzekeringen

Gymfed biedt, in samenwerking met Ethias, heel wat polissen aan voor haar clubs en leden.

Een ongeval? Wat nu?

We wensen je het niet toe, maar soms krijg je als sporter af te rekenen met een blessure. We helpen je graag verder in de administratieve verwerking van je dossier en wensen je een spoedig herstel!

Hoe ga je te werk:

  • Download het ongevallenformulier 2021-2022, vul het volledig in - vergeet hierbij je handtekening niet - en laat de arts vervolledigen.

  • Bezorg het ingevulde formulier terug aan de CLUB (mailen naar info@flowdegand.be of opsturen/afgeven: Flow De Gand- Slinke Molenstraat 51– 9000 Gent).

  • De club geeft het ongeval door aan de federatie via het Ledenbeheer (online).

  • De federatie handelt rechtstreeks het dossier verder af, tot en met de schadebetaling, met het slachtoffer.

  • Je kan de status van je dossier volgen in 'Mijn ongevallenstatus' (hiervoor moet je inloggen)

  • Vooraleer je opnieuw begint rond te springen - vergeet je Attest van genezing niet door te zenden!

Inschrijving annuleren

 

Uitschrijven voor voor- of najaarsreeksen (of beide) kan tot drie dagen na de eerste les. (je kan dus niet meer uitschrijven indien jouw eerste deelname de tweede les is ). Je betaalt een administratieve kost van 20 euro (en eventueel € 11 voor de eerste les als die op het ogenblik van uitschrijven al gepasseerd is). Later uitschrijven kan enkel nog om medische redenen (zie onder). In dat geval betaal je een administratiekost van 20 euro en 11 euro per les die al gepasseerd is. De rest van het reeds betaalde inschrijvingsgeld wordt teruggestort.

Uitschrijven voor korte reeksen en workshops(minder dan 7 lessen) kan tot een week voor aanvang. Je betaalt enkel een administratieve kost van 8 euro. Uitschrijven in de week voor of tijdens de korte reeks of workshop kan enkel om medische redenen. In dat geval betaal je een administratieve kost van 10 euro en een proportioneel bedrag van het inschrijvingsgeld. De rest van het reeds betaalde inschrijvingsgeld wordt teruggestort.

Wie inschreef met een UITPAS met kansentarief, wordt 20% aangerekend van de administratie- en leskost.

Uitschrijvingen dienen doorgegeven te worden via info@flowdegand.be vóór de vooropgestelde termijn. Terugbetalingen gebeuren steeds op het rekeningnummer waar de betaling vandaan kwam.

Bij een uitschrijving om een medische redenen vragen we een doktersattest dat verklaart waarom je moet uitschrijven.

Wat als Flow De Gand annuleert?

Flow De Gand behoudt zichzelf het recht om een activiteit te annuleren voor aanvang wanneer er onvoldoende inschrijvingen zijn of bij overmacht (denk maar aan alle corona maatregelen opgelegd door de overheid). Het inschrijvingsgeld wordt dan volledig teruggestort.

Wanneer één of meerdere lessen van een jaarreeks, voor- of najaarsreeks of korte reeks/workshop niet kunnen doorgaan door overmacht brengen wij de deelnemers daarvan op de hoogte. De deelnemers worden hier niet voor vergoed en de les wordt niet per se verplaatst naar een latere datum. We doen uiteraard steeds het mogelijke om de les toch te laten doorgaan (vervanger zoeken, ander lokaal zoeken, toch een inhaalmoment voorzien).

bottom of page