top of page
Movement Education

PARKOUR

Movement Education

Flow De Gand is een groep uit Gent met een passie voor parkour, beweging, en het delen en verspreiden van deze bewegingsvorm in al zijn rijkdom. Flow De Gand richt zich op kwalitatieve bewegingsontwikkeling met respect voor ieders achtergrond en lichaam. Naast parkour erkent Flow De Gand ook het belang van een evenwichtige conditionering en ontwikkeling van het lichaam. Hiertoe bieden wij op verschillende momenten ook reeksen of afzonderlijke workshops aan die gericht zijn op krachttraining, mobiliteit of de ontwikkeling van belangrijke schakels in het bewegingsaparaat, e.g. balans, ritme en coordinatie.

Parkour

Parkour

Parkour is een in Frankrijk ontstane bewegingsdiscipline waarbij het volledige lichaam benut wordt om allerlei obstakels in de publieke ruimte te overwinnen. Dit kan door middel van sprongen, 'vaults', klimmen, rollen, en eigenlijk elke vorm van beweging die nuttig is op dat moment. Parkour kan zich richten op snelheid, efficiëntie, creativiteit, flow; maar is in zijn kern steeds een antwoord op uitdagingen gesteld door de omgeving. In die zin is parkour een vorm van fysiek probleemoplossen. Er is vaak ook geen uniek juist antwoord op een probleem en dit laat beoefenaars, traceurs genaamd, toe om het probleem naar eigen interesse en niveau aan te pakken. 

Video, foto en events

Video, foto en events

Parkour is een spectaculair ogende discipline; vele nationale en internationale bedrijven hebben hiervan reeds gebruik gemaakt om hun product of boodschap meer in het oog te laten springen. Flow De Gand biedt eveneens zijn diensten aan als parkour-, dans- of bewegingsathleten in promotionele foto's of video's, en voor evenementen of shows.

 

Voor een voorbeeld van waar wij onder meer in het verleden deel van geweest zijn, kijk gerust op onze promo pagina
Voor vragen over eventuele samenwerking, aarzel niet en contacteer ons.

bottom of page